VIOOL en PIANO RECITAL
Thursday 09 August 2018, 12:15 - 13:00
Contact 0478 82 11 84

Program to download and / or print

WOUTER VALVEKENS, piano, MANUEL DE ALMEIDA-FERRER, viool

Ottorino RESPIGHI, Edward ELGAR, Claude DEBUSSY 

Wouter Valvekens en Manuel De Almeida Ferrer vatten hun studies aan in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, respectievelijk bij Polina Leschenko en Alissa Margulis. Daar startten ze een samenwerking in verscheidene kamermuziekbezettingen, van duos tot kwintetten, om uiteindelijk een duo te vormen.

Gedurende deze samenwerking heeft het duo enkele van de belangrijkste werken uit het repertoire voor viool en piano verkend, en werken uitgevoerd van o. a. Beethoven, Brahms, Ravel, Debussy in recitals en concerten in België en Portugal. Naast dit ensemble zijn beide muzikanten actief in verschillende individuele projecten. Manuel is één van de stichters en artistieke leiders van het José Saramago – Ensemble Jovem, een kamermuziekensemble gebaseerd in Lissabon. Hij trad op in het HARMOS Festival met het TRIO Púrpura nadat het ensemble de derde prijs ontving in de International Chamber Music Competition “Cidade de Alcobaça”, en Wouter ontving onlangs een beurs van het Mozart-Gesellschaft Dortmund voor zijn werk met het Werther Piano Quartet.DE ALMEIDA FERRER Manuel ajouter Pieter Bogaert
Op individueel vlak onderscheidden beide muzikanten zich in nationale en internationale wedstrijden. Wouter is een laureaat van de Cantabile Pianowedstrijd, Belfius Classics, André Charlier International Piano Competition, VriendenCultuurPrijs Theaters Tilburg, en won recentelijk de derde prijs in de César Franck International Piano Competition. Manuel won prijzen in het Concurso Nacional de Cordas “Vasco Barbosa”, Prémio José August Alegria, Prémio Elisa de Sousa Pedroso, Paços’ Premium, “Cidade do Fundão” International Competition en won onlangs de tweede prijs in de Portugese Nationale Radio- en televisieprijs Prémio Jovens Músicos. Hij ontving ook een beurs voor Artistieke Perfectie in MuzieVALVEKENS Wouter ajouter Frederik Beyensk van de Calouste Gulbenkian-stichting van 2016 tot 2017.

Manuel studeert momenteel in de Royal Academy of Music in Londen, waar Wouter zijn studies zal aanvatten in September. Toekomstige projecten zijn onder andere een recital op de Cultuurmarkt Vlaanderen op 26 augustus.

 

© Pieter Bogaert

 

 

© Frederik Beyens

Location Lange Gasthuisstraat, 45 2000 Antwerpen