A'MEUSE SAXOPHONE QUARTET
Thursday 02 August 2018, 12:15 - 13:00
Contact 0478 82 11 84

Program to download and / or print

A'MEUSE SAXOPHONE QUARTET

ASTRID TISON, sopraansaxofoon, JORI KLOMP, alt, ADELE QUERINJEAN, tenor, THIBAULT COLLIENNE, bariton 

Frode RYDLAND, Zoltan KODALY, Arvo PÄRT, Andra SEJANA, Astor PIAZZOLLA, Mike CURTIS

AMEUSE QUARTET

 

De saxofonisten van het A’Meuse Saxophone Quartet hebben elkaar ontmoet tijdens hun muzikale reis langs de Maas tussen Namen en Maastricht.
Het kwartet wil iedere luisteraar meenemen op een reis doorheen de rijke wereld van de muziek. In elk programma worden herkenbare werken gecombineerd met onbekende en vaak verrassende stukken om de luisteraar nieuwsgierig en scherp te houden. Door een flinke dosis perfectionisme te combineren met de voortdurende zoektocht naar de essentie van muziek ontstaat een warme en tegelijk boeiende sfeer waarbij emoties en verschillende muziekstijlen niet uit de weg worden gegaan.
Sinds de oprichting heeft A’Meuse zich kunnen tonen op het Kamermuziekfestival van het Conservatorium Maastricht en tijdens het Jonge Solisten Concours van de stad Luxemburg. Ze waren onder andere te gast in de Ambassade van België in Wenen en verzorgden het voorprogramma van het strijkkwartet Quatuor Ebène (F), deze optredens zijn alvast enkele hoogtepunten uit de carrière van het kwartet.
Vanaf 2015 is het kwartet zich ook beginnen toeleggen op het bewerken van oude muziek, het resultaat hiervan werd ondere andere voorgesteld op het MAfestival in Brugge. Met de productie Over Grenzen heeft A’Meuse in 2017 zijn eerste stappen op de theaterplanken gezet. Dit muziektheater werd geïnspireerd door het boek Zinc van David Van Reybrouck, Robin Coops zorgde voor de enscenering. Deze productie werd onlangs hernomen tijdens het Musica Sacra festival in Maastricht.
Het kwartet blijft zijn weg verder zetten met respect voor de persoonlijke inbreng van iedere muzikant. Door de verschillende talenten getuigen de concerten van een bijzondere muzikale visie. Als koordirigent zorgt Jori voor vocale invloeden terwijl een jazzmuzikant als Thibault kan improviseren wanneer het repertoire dat toelaat.

Location Lange Gasthuisstraat, 45 2000 Antwerpen