O R G E L D A G | Guy VAN WAAS en Isabelle DELORY
Wednesday 08 August 2018, 12:15 - 13:00
Contact 0478 82 11 84

Program to download and / or print

GUY VAN WAAS, orgel, ISABELLE DELORY, hobo

Werken uit de Biblioteek van het Brussels Conservatorium
Abraham Van den KERCKHOVEN, L.F. (Jacques La Fosse ?), Girolamo FRESCOBALDI, Johann David HEINICHEN, Georg Friedrich HAENDEL

DELORY IsabelleIsabelle Delory ontdekte de hobo toen ze 11 jaar oud was, tijdens haar pianostudies aan het stadsconservatorium in Namur.
Haar passie voor de hobo leidt haar naar het Conservatorium van Luik en daarna van Mons, waar ze talrijke diploma’s behaald, waarvan de belangrijkste zijn: hobo bij Sylvain Cremers en kamermuziek bij Guy Van Waas.
Altijd zeer nieuwsgierig komt ze in aanraking met de historische uitvoeringspraktijk.
Naast – en ondanks - haar intens beroepsleven, in diverse orkesten en muziekacademie ‘s, begint ze barokhobo te studeren, eerst bij Vinciane Baudhuin, daarna bij Paul Dombrecht om uiteindelijk in 2016 een Maaster te behalen in de klas van Benoît Laurent (Conservatoire de Bruxelles).
Zij speelt hobo in diverse ensembles, waaronder Les Agrémens, Le Concert Bourgeois, Florilegum Musicum in Nederland en in diverse kamermuziekensembles, o.m. in duo met Guy Van Waas.

 VAN WAAS Guy Laurent Cools

Moeilijk Guy Van Waas te definiëren… In de lijn van de barok, klassieke en romantische musici, heeft hij een zeer brede visie op de muziek, gaande van de oude klarinet tot het orgel, van het klavecimbel en het pianoforte tot de orkestdirectie.
Om dit te bereiken heeft hij het geluk gehad vooraanstaande leraren te kennen, waaronder Robert Kohnen aan het Conservatorium te Mons en Walter Weller aan het Mozarteum te Salzburg. En jarenlang contact met Frans Brüggen hebben zijn approach van de muziek verfijnd.
Sinds zijn eerste CD aan het hoofd van Concerto Köln in 1993 (« Sinfonias Espanolas » waarop de eerste opname op oude instrumenten staat van de prachtige Symfonie van Arriaga), staat hij aan het hoofd van talrijke Europese orkesten. Sinds 2001 is hij principal conductor van Les Agremens in Namur, waarmee hij een vijftiental Cd’s heeft opgenomen.
Hij is tevens ook organist van de Karmelietenkerk in Brussel.

 

 

Location Lange Gasthuisstraat, 45 2000 Antwerpen