ENSEMBLE FABVLA MVNDI
Tuesday 14 August 2018, 12:15 - 13:00
Contact 0478 82 11 84

Program to download and / or print

"Le Bruit du Temps"

ENSEMBLE FABVLA MVNDI

FLORA FRANCOIS, blokfluiten,  MATHIAS FERRE, viola da gamba, FABRICIO MELO, archiluit, barokgitaar

John JENKINS, Johannes Hieronymus KAPSBERGER, Bartolomeo SELMA Y SALAVERDE, Tomas HUME, Nicola MATTEIS, Andrea FALCONIERI, Gillis SACRE, Johann Michael NICOLAÏ, Francesco ROGNONI TAEGGIO, Alessandro STRADELLA

FABULA MUNDI is een jong barokensemble, gestart in 2015. Het verenigt gitaar, luit, mandoline, gambaviool en blokfluit. De formatie gaat voor de rijkdom en de diversiteit van de tonaliteiten. Het Europees repertoire van de 16de en 17de eeuw, het contrapunt van de renaissance en de kapriolen van de barok komen aan bod.De confrontatie tussen deze stijlen leidt tot gedurfde creativiteit. Hun nieuw project van 2018 is opgebouwd rond een hedendaagse compositie van de jonge Belg Gillis Sacré. Het werk “Elégie” dat zijn inspiratie zocht en vond in de Grieks-Latijnse oudheid, werd voor het ensemble gecreëerd. “Bruit du Temps” evoceert een andere dialoog : meer meditatief van aard, maar ook een confrontatie tussen heden en verleden. 

FRANCOIS Flora

 

Floria François (1988) studeerde eerst blokfluit en moderne fluit in Drôme-Ardèche bij Ruth Nuesch en Pierre Tarteaut. In 2012 behaalde ze een master Russische literatuur aan de Sorbonne. In 2017 beëindigde ze een master blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Bart Coen.

  FERRE Mathias

Mathias Ferré startte zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Angoulême met gambaviool. Later trok hij naar Nantes, Parijs en tenslotte Lyon, waar hij les kreeg van Marianne Muller.Een master behaalde hij bij Philippe Pierlot aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tegenwoordig treedt hij op in talrijke barokfestivals met ensembles als “Le Ricercar Consort” en “Scherzi Musaicali”. In 2013 behaalde hij de eerste prijs in de internationale competitie “Maurizio Pratola”.

  MELO Fabricio

Fabricio Melo (Brazilië) behaalde een master gitaar aan de universiteit van Brazilia in 2003 en een tweede master in musicologie in 2007. Gepassioneerd door oude muziek en authentieke instrumenten van die tijd legt hij zich toe op luit,mandoline en gitaren. Sinds 2009 verblijft en studeert hij in Parijs bij Charles-Edouard Fantin. Daarbij nog talrijke masterclasses. Vandaag treedt hij zowel solo op als in verscheidene renaissance- en barokensembles.

 

Location Lange Gasthuisstraat, 45 2000 Antwerpen