DUO FLUIT en MARIMBA
Tuesday 21 August 2018, 12:15 - 13:00
Contact 0478 82 11 84

Program to download and / or print

BONAVENTURA OLIVIERO, fluit en FIONA PUI-YEE FOO, marimba

Saùl COSENTINO, Johann Sebastian BACH/Charles GOUNOD, Claude DEBUSSY, Nikolaï RIMSKY-KORSAKOV, Franz SCHUBERT, Russian gypsy folk song, Dmitri SHOSTAKOVICH, Astor PIAZZOLLA, Emmanuel SEJOURNE

OLIVIERO BonaventuraBonaventura Oliviero werd geboren in 1990 in Napels, Italië.

Op 11-jarige leeftijd maakte hij kennis met dwarsfluit en studeerde vervolgens aan het conservatorium van Salerno “Giuseppe Martucci” in de klas van professor Ledda. Na schitterende resultaten besloot hij een master te volgen bij FOO Fiona Pui Yeeprofessor Berten D'Hollander aan het LUCA/Lemmensinstituut. Daarnaast volgde hij masterclasses piccolo, repertoire en barokmuziek. Ondertussen trad hij talrijke keren als solist op met een repertoire van belangrijke werken voor fluit en orkest. Werken van componisten Frank Martin,Carl Reinecke en Saverio Mercadante.

 

 

Fiona Pui-Yee Foo stond als 4-jarige al op een concertpodium als pianiste. Op haar zesde werd percussie ( marimba ) haar roeping en passie. Ze studeerde aan de academie van Hong Kong, zowel Chinese als Westerse percussiestijl. Onder de leiding van professor Ludwig Albert ( LUCA / Lemmensinstituut ) behaalde ze met grootste onderscheiding haar master marimba. Internationale optredens in Azië, Europa en VSA volgden elkaar op. “Adams Musical Instruments”, een topproducent van percussie – instrumenten, beschouwt haar als hun toonaangevende soliste. Fiona is ook artistiek directeur van de “ Internationale Hong Kong Percussie Conventie” Met haar sublieme techniek en stijl haalde ze diverse eerste prijzen binnen : de “ Paolo Serrao Prize”in Italië en de “Best Competitor Master Players Prize” in Zwitserland. Heel wat live optredens voor radio en tv .En soliste marimba in concerto's met verscheidene orkesten.

.

Location Lange Gasthuisstraat, 45 2000 Antwerpen