O R G E L D A G | Matteo BALLIAUW en Arne VAN HANDENHOVEN
Wednesday 29 August 2018, 12:15 - 13:00
Contact 0478 82 11 84

Program to download and / or print

MATTEO BALLIAUW en ARNE VAN HANDENHOVEN, orgel

William BYRD, Gregorio ALLEGRI, Jan Pieterszoon SWEELINCK, Jean-Adam GUILAIN, François COUPERIN, Dietrich BUXTEHUDE, Henry PURCELL, Georg Friedrich HÄNDEL, Wolfgang Amadeus MOZART, Domenico SCARLATTI

BALLIAUW MatteoMatteo Balliauw (27 jaar) zette zijn eerste stappen als muzikant in het knapenkoor “In Dulci Jubilo” van Sint-Niklaas onder leiding van Dieter Van Handenhoven. Gebeten door zijn passie voor muziek, kreeg hij zijn eerste muzieklessen aan de academie van Sint-Niklaas in 1999, waar hij piano volgde bij Kathleen Eeman.
Na een korte initiatie orgel door Dieter Van Handenhoven, nam Matteo deel aan de orgelwedstrijd van het “Orgel in Vlaanderen” in 2011, waar hij tweede laureaat werd in de middelbare categorie. Sinds 2014 volgt Matteo orgelles bij Dieter Van Handenhoven aan de SAMWD, Sint-Niklaas.
In 2015 werd hij opnieuw tweede laureaat van de wedstrijd “Marc Van Driessen” en nam hij deel aan het “Stichting Groningen Orgelland concours” in Groningen. In 2016 won hij de publieksprijs op de “Young organist award” in Leuven, met een orgel-dans combinatie.
In 2017 werd Matteo voor de derde maal op rij beloond als tweede laureaat in de wedstrijd “Marc Van Driessen”, echter dit keer in de hoogste categorie – hogere graad.
Matteo verzorgde reeds verschillende concerten in binnen- en buitenland.

VAN HANDHOVEN Harne

 Arne Van Handenhoven studeert aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans te Sint-Niklaas. Voor Barokhobo volgt hij studies in de Hogere Graad bij Ilse Barbaix. Ook volgt hij aanvullende lessen bij de befaamde hoboïste, Nele Vertommen. Als Bariton is Arne dan weer verbonden aan het succesvolle Flanders Boyschoir o.l.v Dieter Van Handenhoven. Voor orgel volgt Arne dan weer sinds 2016 lessen bij de uiterst getalenteerde Dieter VAN HANDENHOVEN die tevens ook zijn vader is. Als Organist is hij verbonden aan "Het Hof" waar hij de missen opluistert met de Zusters Jozefienen en het koor o.l.v Christa De Beule - De Caluwé.

Deze jonge, getalenteerde muziekale duizendpoot treed op in binnen- en buitenland.

 

Location Lange Gasthuisstraat, 45 2000 Antwerpen